OVER MIJ

Schokker grafisch + ruimtelijk ontwerp richt zich op zowel grafisch, interactief als ruimtelijk ontwerp. Uitgangspunt is altijd het ontwikkelen van een helder ontwerp dat functioneel en onderscheidend is. Optimale communicatie door toegankelijke, aansprekende vormgeving. Door een goed concept vanuit de inhoud te vertalen naar de juiste communicatiemiddelen om verschillende doelgroepen te verrassen en te inspireren.

Na mijn opleiding grafisch ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem/ArtEZ heb ik (Janny Schokker, 1969) als zelfstandig ontwerper ruime ervaring opgedaan in het ontwerpvak. Als senior ontwerper en projectleider heb ik jaren gewerkt aan uiteenlopende projecten voor opdrachtgevers in vooral de culturele, commerciële en non-profit sector. Ik ben aangesloten bij de BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers.

Janny Schokker

De afwisseling in mijn werk spreekt mij aan, maakt het leuk en elke dag weer anders. Ieder project is uniek en een nieuwe kans. Ik streef naar het optimale resultaat, samen met mijn opdrachtgever. En door indien mogelijk of wenselijk samen te werken binnen mijn flexibel netwerk van collega’s en specialisten vanuit verschillende disciplines kan ook een groter proces worden ingevuld.

Logo VandatsoortdingenOnder de naam Vandatsoortdingen werk ik sinds 2011 samen met Marc Leeflang. Samen vertalen wij basisideeën door naar totaalconcepten, divers en kleurrijk. Zowel huisstijl als interieur en exterieur. Ruimtelijk, grafisch, illustratief, landschappelijk of interactief. Daar waar ik de afwisseling in mijn werk zocht, heb ik die hier gevonden!
Opdrachtgevers waar wij in de loop der jaren ‘ons soort dingen’ voor doen of hebben gedaan zijn o.a.: Jachthaven Bruinisse/Thuishavens, DLG, Park Lingezegen, Rijkswaterstaat, Concertzaal Oosterbeek, Landgoed Hotel Groot Warnsborn, Brasserie Le Monde, het Oogfonds, Low & Bonar, Tante Betsy, Visma | Roxit, ijssalon VORST, ijssalon La Cosina, Bakker x Bakker, gemeente Ede, Nederlands consulaat München, Omnios mondzorg voor ouderen en vele andere, zie ook ons VDSD-portfolio.

Vandatsoortdingen, Marc en Janny