Waterspeelplaats

In Park Lingezegen, achter Landerij De Park, ligt ‘onze’ waterspeelplaats, de Raddraaier. Als Vandatsoortdingen hebben we deze waterspeelplaats zowel ontworpen, zelf uitgevoerd en NEN 1176 gecertificeerd opgeleverd. Waterspeelplaats Raddraaier is gekeurd en voldoet aan de eisen gesteld in het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen.

Het is geen natuurlijke waterspeelplaats, maar meer een watermachine, waarbij kinderen door samen te spelen/werken, het water eerst omhoog moeten halen. Dit gaat via een handpomp en het door ons ontworpen rad, de Raddraaier. Dit waterrad heeft een doorsnede van ruim 3,5 meter. De Raddraaier kan door een handwiel gedraaid worden, waardoor het water in de grote goot boven de keerwanden terecht komt. Vanaf daar wordt het water op twee punten opgevangen en kunnen de kinderen op meerdere plaatsen en manieren keuzes maken hoe ze het water willen laten stromen.
Het is een speelplek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, waarbij water tegen de natuurlijke stroomrichting in verplaatst wordt van laag naar hoog. Dit verplaatsten door beweging vraagt spierkracht en samenwerking. Stroomlijnen door samenspel.

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail