Opening Park Bredelaar

Afgelopen zondag 29 mei was het zover: Park Bredelaar werd officieel geopend! Het park in een park (Park Bredelaar ligt in het grotere landschapspark Park Lingezegen) was al enige tijd overdag geopend voor voorbijgangers en heeft sinds een paar maanden nieuwe beheerders.

Ontvangst in de kasOntvangst in de kas
Openingshandeling - wethouder Wijnte Hol bewerkt het land

 

Het begon allemaal toen wij ongeveer vier jaar geleden gevraagd werden een ontwerp te maken voor dit perceel van ongeveer één hectare dat Archeologisch Rijksmonument is. Marc, Jan en ik hebben vanaf de basis alles mogen ontwerpen, een erg interessant en intensief project. Vele besprekingen, zelf georganiseerde omwonendenavonden met taarten van Betuws fruit, werktekeningen, bouwbegeleidingen en dagen met de voeten in de klei verder ligt het park er prachtig bij. Eigenlijk precies zoals wij ooit bedacht hadden, bedachten wij toen we afgelopen zondag onze maquettes weer bekeken die we hadden meegenomen ter illustratie van een presentatie die wij die middag in de kas zouden houden. Het is echt geweldig om de maquette die we jaren eerder in ons atelier hadden geknutseld nu in levende lijve te kunnen zien en er te kunnen genieten. Een heerlijke plek om te genieten, (vergeten) groenten te zien groeien of kopen, uitkijken over het landschap, deel te nemen aan een kookworkshop of gewoon heerlijk niets te doen…Maquette paviljoen Bredelaar
Ontwerppresentatie in de kas

Het mooie is ook, dat het park er niet alleen precies zo uit ziet, maar nu ook zo gebruikt wordt zoals wij ooit bedacht hadden. Er worden vergeten groenten geteeld (de link naar de archeologie) en er worden kookworkshops georganiseerd. Daarnaast is het er heerlijk toeven. De nieuwe beheerders blijken wonderwel te passen. Het voelt goed zo en dat maakt de opening een feest. Ondanks de slechte weersvoorspellingen valt het weer gelukkig reuze mee. Helaas heeft niet iedereen het aangedurfd te komen, maar van degenen die er wel waren hebben we zulke mooie reacties mogen ontvangen… Dankbaar werk ;-)!

Artikel in De Gelderlander
Trotse ontwerpers
 
Trotse ontwerpers…

Facebooktwitterlinkedinmail