Waterspeelplaats

Afgelopen periode zijn we (= Vandatsoortdingen, Marc en ik) begonnen met de aanleg van de waterspeelplaats achter Landerij De Park in Park Lingezegen. Een heerlijke lokatie om te werken met mooi weer, hoewel we na een warme zomerse vrijdag op zaterdag zelfs korrelhagel hebben gehad, een verschil van dag en nacht.
Het is leuk om te werken naast de dieren van de kinderboerderij, ik word er wel vrolijk van. De schapen kwamen Pinkstermaandag na ‘werktijd’ buurten en zetten hun tanden in het hout van de goten. Ik hoop dat het de kinderen straks net zo uitnodigt. Niet om hun tanden erin te zetten, maar om te spelen dan…

Schapen in waterspeelplaats

We hebben de waterspeelplaats ontworpen en na contact met het Keurmerkinstituut, productie en begeleiding kunnen we deze nu dan ook plaatsen. Eigenlijk is het meer een ‘watermachine’. Het concept hebben we ‘Stroomlijnen door samenspel’ genoemd. Kinderen moeten ook echt samenwerken om het water omhoog te pompen en met het rad te verplaatsen naar de goot die over de keerwanden heen loopt. Het waterrad (onze ‘Raddraaier’) is gemaakt door De Smidse in Arnhem en staat inmiddels als een landmark in het weiland tussen de Arnhemse wijk Schuytgraaf en Elst.

ontwerptekening waterspeelplaats

Afgelopen Pinksterweekend hebben we een paar dagen hard doorgewerkt om de houten goten te plaatsen. Heel fijn was het dat Rob en Niels van Carve Diem ons vrijdagavond spontaan konden helpen met kettingzagen, dat schoot lekker op! Zaterdag konden we met Marcs vader verder werken en afgelopen maandag hebben zijn we samen nog verder gegaan, met als gevolg dat het er na een paar dagen alweer heel anders uitziet. Mooi staat het kastanje- en Douglashout naast het beton en staal. Binnenkort gaan we verder met de vlonder en de attributen tegen de keerwand voor de verticale waterspeelwand.

Laat dan het mooie weer maar komen…!

kettingzagen waterspeelplaatswaterspeelplaats in de avondgoten waterspeelplaats

Facebooktwitterlinkedinmail